ONTDEK ALLE NIEUWE MODELLEN EN KORTINGEN IN WEBSHOP
   Productfilters tonen

13 artikelen gevonden (13 op deze pagina)

Ambiorix is een Belgisch schoenenmerk in de hogere kwaliteitsklasse.

In 1895 begon Louis Steyns een schoenmakerij in Verviers.

De familie Steyns verplaatste haar industriële activiteiten in 1907 naar Tongeren. Het bedrijf had haar grootste personeelsbestand in de jaren 1950 toen er 250 personen werkzaam waren.

In december 1999 werd de schoenenfabriek, die haar werknemersaantal had zien dalen tot zowat tachtig personen, door Georges Steyns, kleinzoon van de stichter, verkocht. Via een managementbuy-out verwierf Sylvain Gielen, samen met twee investeringsgroepen, het West-Vlaamse Trustcapital Partners en LRM, de Limburgse Reconversiemaatschappij, de fabriek.[

Sinds januari 2007 geeft de familiale groep Vavedin leiding aan het bedrijf.

Anno 2009 telde het bedrijf ruim zestig werknemers en werden er ongeveer 100.000 paar schoenen per jaar geproduceerd.

Schoenenfabrikant Ambiorix uit Tongeren draagt sinds 15 november 2009 de titel van Gebrevetteerd Hofleverancier van België.

 Door de ondernemersgeest van de Belgisch-Britse weefmachinebouwer William Cockerill groeide Verviers in de negentiende eeuw uit tot een florerende industriële pool. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat Limburger Louis Steyns in 1895 naar de Luikse textielstad trok om een schoenenmakerij op te starten. Door aanhoudende arbeidscommotie verplaatste hij zijn bedrijf twaalf jaar later naar Tongeren. Daar groeide het uit tot een van de meest prestigieuze schoenenfabrikanten van het land, maar in de aanloop naar de millenniumwissel ging het bergaf.

In 2007 werd de negatieve spiraal doorbroken. Het bedrijf werd overgenomen door de familiale groep Vavedin uit Sint-Truiden, die een frisse wind liet waaien door de gebouwen aan de Prinsenweg. De dagelijkse leiding kwam in handen van de inmiddels 54-jarige Peter Vavedin.

De nieuwe ceo haalde letterlijk en figuurlijk het stof van het imago. In het logo werd de afbeelding van Eburonenleider Ambiorix vervangen door een omcirkelde en gestileerde X, waarvan één been de vorm heeft van een zwaard. Hij ging ook een samenwerking aan met olympisch kampioen Fred Deburghgraeve, filmregisseur en tv-figuur Erik Van Looy en ontwerper Tim Van Steenbergen.


© 2024 New Port BVBA - Franslaan 33, 8620 Nieuwpoort (België) - BTW BE 0423.273.257
Algemene voorwaarden - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap - Betalen en verzenden - Retourneren Quoted: Websites met méér
Om je surfervaring te verbeteren maakt New Port gebruik van cookies. Meer informatie    OK